Mobiliteitshub

Wat is een mobiliteitshub?

Een mobiliteitshub is letterlijk vertaald een locatie voor mobiliteit en verkeer. Het is een samenkomst van verschillende (transport) voorzieningen. Waarbij nieuwe en duurzame middelen van transport centraal staan. Bijvoorbeeld wanneer je op de fiets naar de mobiliteitshub gaat om daar vervolgens in de parkeergarage een elektrische deelauto mee te nemen op weg naar je eindbestemming.

Modulaire parkeergarage als mobiliteitshub

Tegenwoordig zijn parkeergarages meer dan alleen plekken waar bezoekers hun auto parkeren. De parkeergarages van EZ park kunnen fungeren als middelpunt van de mobiliteitshub. Ze bieden oplaadpunten voor elektrische auto’s en zijn voorzien van diverse slimme parkeeroplossingen. Vanuit de mobiliteitshub kunnen de gebruikers overstappen op een ander vervoermiddel. In en om de mobiliteitshub bevinden zich andere voorzieningen zoals horeca en supermarkten.

De modulaire parkeeroplossingen van EZ Park zijn uitstekend geschikt als mobiliteitshub. Voor elke situatie hebben wij een passende parkeergarage. Dankzij de verbindingen tussen de modulaire bouwdelen is de parkeergarage snel te realiseren, uit te breiden en aan te passen aan een veranderende situatie.

Duurzaam concept

De toekomst van parkeergarages is net als vele andere sectoren gericht op duurzaamheid. Bij EZ park speelt duurzaamheid een grote rol bij al onze bedrijfsprocessen, vanaf de productie van de materialen tot aan de bouw van de parkeergarage. Onze demontabele parkeergarages zijn volledig circulair en modulair wat betekent dat ze na demontage elders opnieuw opgebouwd of deels vervangen kunnen worden. Daarnaast zijn er tal van duurzame toepassingen die naar wens van de opdrachtgever toegevoegd kunnen worden. Zo kunnen we de parkeergarage als mobiliteitshub onder andere voorzien van zonnepanelen, hemelwaterinfiltratie, slimme (led)verlichtingssystemen of groene gevels. De mogelijkheden zijn te bespreken.

Heeft u interesse in een parkeergarage als mobiliteitshub? Wij ontzorgen u volledig van A tot Z. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.