projects

Jumbo, Nieuwegein

Voor Jumbo Supermarkten bouwden we de parkeergarage van ca. 1200 plaatsen bij het nieuwe distributiecentrum in Nieuwegein.

Test 1

Test 1

 

Toekomstbestendig

Toekomstbestendig

 De begane grond is gereserveerd voor 279 personenauto’s en 29 motoren. Met een verdiepingshoogte van 4 meter is rekening gehouden om in de toekomst de begane grond te gebruiken als parkeervoorziening voor 160 distributiebussen. In eerste instantie worden in de parkeergarage negen laadpalen geplaatst voor elektrische voertuigen. Het in de parkeergarage geïntegreerde onderverdeelstation heeft de capaciteit om dit aantal in de toekomst uit te breiden. Achter elkaar geplaatste hellingbanen maken een snelle ontsluiting mogelijk en beperken de verkeerscirculatie in de parkeergarage tot een minimum.

Volledig demontabel

Volledig demontabel

 Zoals alle parkeergarages van EZ Park is ook de garage in Nieuwegein demontabel en flexibel. De hoofdconstructie van de Jumbo parkeergarage is opgebouwd uit een thermisch verzinkte staalconstructie met betonnen TT-liggers. De nog aan te brengen gevelbegroeiing bestaat uit een variatie van drie klimplanten. Verticale lamellen verfijnen de gevel en kaderen de verschillende typen planten. Het betreft een natuurlijk geventileerde parkeergarage. De gescheiden in- en uitritten en de entrees voor voetgangers worden geaccentueerd in de gevel met verticale lamellen in de bedrijfskleuren van Jumbo. De parkeergarage is met een passerelle verbonden met het distributiecentrum, zodat werknemers en bezoekers de oversteek droog kunnen maken.