projects

Modulaire units voor tijdelijke huisvestiging St. Antonius Abt

Subtitel

Subtitel

Na een verwoestende brandschade ontstond bij de Gemeente Eindhoven en het schoolbestuur een dringende behoefte aan een tijdelijke oplossing. Na onze eerdere samenwerkign met Multihome op een soortgelijk project voor het IND in Ter Apel hebben we gezamenlijk in een zeer kort tijdsbestek een multifunctionele en volledig modulaire oplossing ontworpen en ontwikkeld.

Subtitel

Subtitel

Het tijdelijke schoolgebouw is onderverdeeld in 6 aaneengesloten blokken die zijn opgebouwd met 92 modulaire units. Hiermee wordt in no-time een schoolruimte van ruim 1500 m2 gerealiseerd! De 6 blokken kunnen onafhankelijk van elkaar functioneren en zijn voorzien van alle benodigde voorzieningen: van leslokaal tot verblijfsruimte voor personeel en van patchruimte tot sanitaire voorzieningen. Hierdoor kan de gebouweigenaar na het tijdelijke gebruik als schoolgebouw in een handomdraai weer inzetten voor nieuwe functies!

Subtitel

Subtitel

Modulaire bouw maakt naadloze afstemming op ieder beschikbaar terrein mogelijk en biedt oneindig veel mogelijkheden in ruimtelijke functionele indelingen. Na het tijdelijke gebruik als schoolgebouw kan de gebouweigenaar het weer in een handomdraai inzetten voor nieuwe functies. De units kunnen zelfs bij gebrek aan ruimte boven op andere gebouwen worden geplaatst omdat het een licht gewicht constructie is.

“Duurzame toepassingen”

 Alle blokken en de units afzonderlijk kunnen uiteraard ook worden voorzien van extra zonnepanelen, zonneboilers of een warmtepomp. Toepassingen waarmee optimalisatie van duurzaamheid wordt bereikt ten opzichte van de huidige standaard eisen.

Grote afbeelding
Grote afbeelding