projecten

Wageningen University & Research

De uitbreiding van de universiteitsactiviteiten en het belang om de groene identiteit van de campus te behouden was de aanleiding om het parkeren in het gebied te clusteren.

  • Klant
    Wageningen University & Research
  • Capaciteit
    422 parkeerplekken
  • Duur bouw
    5 maanden
  • Systeem
    B
EZ park zorgt voor innovatie

EZ park zorgt voor innovatie

Door op innovatieve wijze schuin parkeren te combineren met een dubbele hellingbaan is de footprint van een nieuwe parkeervoorzienging geminimaliseerd en het aantal parkeerplaatsen gemaximaliseerd tot 422 stuks. Het is een systeem type B garage met hellingbaan aan de buitenzijde en uitgevoerd met kanaalplaatvloeren met druklaag.

Synergie tussen ecologie en architectuur

Synergie tussen ecologie en architectuur

In de gevel vormt het onregelmatig dambord van inheemse begroeiing en houten lamellen een synergie tussen ecologie en architectuur. De strakke lamellen van onbehandeld Accoya hout zijn onderhoudsarm en voorzien het gebouw van een goede doorstroming van buitenlucht. De beplanting op staalmatten versterkt de biodiversiteit, maar zal tevens verkeersgeluid dempen, fijnstof binden en zuurstof produceren. Het vlakke plafond en een slimme positionering van de kolommen maken het interieur strak en overzichtelijk. Met een slijtvaste vloercoating in kleur en de antraciet gelakte staalconstructie is gekozen voor allure.