Bovengrondse parkeergarage

Parkeergarages zijn niet meer weg te denken uit stedelijke gebieden. Er is een groeiende vraag naar parkeervoorzieningen, maar weinig beschikbare ruimte. De bovengrondse parkeergarage is de ideale oplossing op (kleine) locaties waar grote parkeercapaciteit wordt gevraagd. De bovengrondse parkeergarage is financieel aantrekkelijk gecombineerd met een korte bouwtijd. De uitstraling kan perfect worden afgestemd op uw wensen en de locatie. De bouw van een bovengrondse parkeergarage is een complex project, maar door onze aanpak, kennis en ervaring hoeft u zich daar geen moment zorgen over te maken. De volgende systemen worden gebruikt bij bovengrondse parkeergarages:

De bovengrondse parkeergarage Radix op Wageningen University & Research Campus
De bovengrondse parkeergarage The Joan II in Amsterdam
De bovengrondse parkeergarage Vanderlande in Veghel

De vlakke-vloergarage

Dit type parkeergarage bestaat uit het gewenst aantal horizontaal gelegen vloeren die via hellingbanen met elkaar verbonden zijn. De hellingbanen kunnen zowel intern als extern zijn gelegen. Externe hellingbanen zijn recht of spiraalvormig. Bij een vlakke-vloergarage is het parkeercomfort goed.

De hellingbaangarage

In een hellingbaangarage liggen de vloeren onder een helling evenwijdig aan de rijbaan. De parkeerhelling wordt gebruikt om hoogteverschillen tussen de vloeren te overbruggen en tevens als parkeermogelijkheid. De parkeerplekken staan loodrecht op de helling. Combinaties van een hellingbaangarage en een vlakke-vloergarage zijn eveneens mogelijk.

Split-levelgarage

Een split-levelgarage heeft vlakke vloeren die telkens een halve verdieping hoger liggen dan de voorgaande. Het beperkte hoogteverschil zorgt voor kortere hellingbanen. Eenrichtingsverkeer en rijlussen worden hierbij veelal gecombineerd.

De vormgeving van een bovengrondse parkeergarage

De vormgeving van een bovengrondse parkeergarage is vrij naar uw eigen wensen en budget te bepalen. Van een basis parkeergarage tot een bijzonder fraai gebouw. Variaties in vormen, materialen en kleuren zijn mogelijk. Het toepassen van bijvoorbeeld groene gevels, het integreren van zonnepanelen en het toepassen architectonische verlichting behoort allemaal tot de mogelijkheden.


Wilt u ook een parkeergarage bouwen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.