Mobility

Mobiliteitshub

Tegenwoordig zijn parkeergarages meer dan alleen plekken waar bezoekers hun auto parkeren. Een typische mobiliteitshub biedt verschillende faciliteiten en diensten aan reizigers. Denk hierbij aan een bundeling van openbaar vervoer, deelvervoer maar ook faciliteiten als pakketposten, afhaallocaties of supermarkten.

Parkeergarage als mobiliteitshub
Parkeergarage als mobiliteitshub

Wat is een mobiliteitshub?

Een mobiliteitshub is een centrale locatie waar verschillende vormen van vervoer samenkomen. Het is een plek waar reizigers kunnen overstappen tussen verschillende vervoerswijzen, zoals treinen, bussen, trams, fietsen, auto's en zelfs elektrische (deel)scooters of fietsen. Het doel van een mobiliteitshub is om het openbaar vervoer te bevorderen, de mobiliteit te verbeteren en duurzame vervoersopties te stimuleren. Het is een samenkomst van verschillende (transport) voorzieningen. Bijvoorbeeld wanneer je op de fiets naar de mobiliteitshub gaat om daar vervolgens in de parkeergarage een elektrische deelauto mee te nemen op weg naar je eindbestemming. Zo wordt niet alleen de reistijd maar ook het aantal verplaatsingen met de auto verminderd door het gebruik van duurzamere vervoersmiddelen en maakt het overstappen naadloos en gemakkelijk.

Modulaire parkeergarage als mobiliteitshub

De parkeergarages van EZ Park kunnen eenvoudig fungeren als middelpunt van de mobiliteitshub. Ze bieden onder andere oplaadpunten voor elektrische auto's en zijn voorzien van diverse slimme parkeeroplossingen. Vanuit de mobiliteitshub kunnen de gebruikers overstappen op een ander vervoersmiddel. Maar worden er ook andere faciliteiten in en om de mobiliteitshub aangeboden. Dit kan onder andere bestaan uit overdekte wachtruimtes, informatiepunten, fietsenstallingen, oplaadpunten voor elektrische voertuigen en parkeergelegenheid. Maar ook voorzieningen zoals winkels, supermarkten, horeca, pakketservices en zelfs werkruimtes of vergaderruimtes.

De modulaire parkeeroplossingen van EZ Park zijn uitstekend geschikt als mobiliteitshub. Voor elke situatie hebben wij een passende parkeergarage. Dankzij de verbindingen tussen de modulaire bouwdelen is de parkeergarage snel te realiseren, uit te breiden en aan te passen aan een veranderende situatie.

Stedelijk ontwikkelingsplan

Mobiliteitshubs worden vaak geïntegreerd in stedelijke ontwikkelingsplannen en kunnen deel uitmaken van een groter mobiliteitsnetwerk. Ze kunnen strategisch worden geplaatst op knooppunten waar verschillende vervoerslijnen samenkomen, zoals treinstations, busstations of belangrijke knooppunten in de stad. Door de verschillende vervoerswijzen op één locatie te concentreren, wordt het gemakkelijker om van de ene naar de andere vorm van vervoer over te stappen, waardoor de efficiëntie en het gemak van het openbaar vervoer worden vergroot.

Duurzaam concept

De toekomst van parkeergarages is net als vele andere sectoren gericht op duurzaamheid. Bij EZ park speelt duurzaamheid een grote rol bij al onze bedrijfsprocessen, vanaf de productie van de materialen tot aan de bouw van de parkeergarage. Onze demontabele parkeergarages zijn volledig circulair en modulair wat betekent dat ze na demontage elders opnieuw opgebouwd of deels vervangen kunnen worden. Daarnaast zijn er tal van duurzame toepassingen die naar wens van de opdrachtgever toegevoegd kunnen worden. Zo kunnen we de parkeergarage als mobiliteitshub onder andere voorzien van zonnepanelen, hemelwaterinfiltratie, slimme (led)verlichtingssystemen of groene gevels. De mogelijkheden zijn te bespreken.

Heeft u interesse in een parkeergarage als mobiliteitshub? Wij ontzorgen u volledig van A tot Z. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.