Terug naar overzicht 12 juni 2015

De beleving in parkeergarages

De beleving in parkeergarages is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Veel licht, heldere kleuren en soms ook muziek. Echter de geur associëren we nog met uitlaatgassen of urine.

Het voldoen aan normeringen, zoals brandveiligheid en functionaliteit is uiteraard een vereiste. Maar wat zegt dat over de beleving van een parkeergarage? Of je gevoel van veiligheid.

Waarom is een aangename geur belangrijk voor een parkeergarage?
Parkeergarages geven mensen vaak een onaangenaam gevoel. Om een onverklaarbare reden voelen bezoekers zich in parkeergarages vaak onveilig of zelfs 'opgejaagd'. De belangrijkste oorzaak van dit gevoel is de typische geur van parkeergarages. De onaangename geuren van een afgesloten ruimte met uitlaatgassen, in de vloer geabsorbeerde olie en fijnstof, afval, et cetra.

Deze geuren hebben een aanzienlijke uitwerking op ons onderbewustzijn, wat ertoe leidt dat mensen zich onveilig voelen in parkeergarages. Daarnaast veroorzaken de betonnen wanden en vloeren een echo, wat ook van invloed is op hoe we ons voelen. Uw klanten horen hun eigen voetstappen, waardoor ze sneller gaan lopen en zich steeds onveiliger voelen. Allemaal als gevolg van de geuren en de geluiden.
Het verspreiden van aangename geuren biedt uitkomst.

Parkeertrends
We zien in parkeertrends dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het ontwerp en de inrichting van openbare parkeergarages. De aandacht richt zich daarbij vooral op het voorkomen van gevoelens van onveiligheid.

Meer weten? Neem contact met ons op.