Terug naar overzicht 22 juli 2015

Parkeergeld geen melkkoe meer voor gemeenten.

Waar er in de afgelopen jaren nog veel geld werd verdiend aan parkeren, moet er voor veel gemeenten nu geld bij. het is niet langer meer een 'melkkoe'. Voor sommige gemeenten is parkeren nog wel een goudmijn.

Jarenlang waren parkeergelden juist een flinke inkomstenbron van gemeenten, maar het is niet langer een 'melkkoe'. Hengelo bijvoorbeeld dreigt dit jaar tegen een tekort van 2 miljoen euro aan te lopen.  Twee op de drie gemeenten halen minder parkeergeld binnen dan was begroot en in nogal wat gemeenten is parkeren zelfs een verliespost geworden.

Somige gemeenten zien in de teruglopende inkomsten een reden om de tarieven juist te verhogen. Zo hopen ze hun begroting op peil te houden. Maar de parkeertarieven zijn in veel gevallen al te hoog.

Detailhandel Nederland denkt dat gemeenten daarom maar één ding kunnen doen: ''de parkeertarieven flink verlagen''.

''Consumenten willen een eerlijke prijs en per minuut betalen'', aldus een woordvoerster. ''Het blijkt maar weer dat de overheid de tarieven niet onbeperkt kan verhogen. De grens is nu bereikt en dat zie je ook aan het gedrag van de consument die meer online koopt of de fiets pakt om de binnenstad te bereiken.''


Parkeren blijft een motor van de stedelijke economie. Wilt u meer weten over hoe EZ Park, de specialist in parkeergarages, hierover denkt?
Neem dan contact op met Frank Egelmeers.

Contact
EZ Park - Frank Egelmeers
T. +31(0)40 71147 90
E. f.egemleers@ezpark.nlbronnen:
http://www.nu.nl/auto/3601076/parkeergeld-geen-melkkoe-meer-gemeenten.html
http://www.telegraaf.nl/binnenland/22959823/__Parkeren_niet_altijd_melkkoe__.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email