Terug naar overzicht 14 november 2017

Welke invloed heeft vorst op de bouw van een parkeergarage?

De winter staat voor de deur, en dat betekent vaak vorst. Het kan zo zijn dat dit een stagnatie in de bouw van een parkeergarage veroorzaakt. In principe hebben wij tijdens het bouwen van een parkeergarage alleen stagnatie bij vorst voor casco en fundatie. Het is dan namelijk niet mogelijk om beton te storten, naden aan te gieten met mortel of kolommen te ondergieten. Deze werkzaamheden zijn bij de opbouw van het stalen casco nodig voor de stabiliteit.

Hoe zit het met stagnatie bij regenachtig weer?

Van regen ondervinden we wel hinder, maar het remt ons niet in de voortgang, omdat we dit op kunnen lossen met voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van bemaling voor het realiseren van de poeren - maaiveld, of de inzet van een gierpomp voor het wegpompen van water.


Wat is de ideale periode om te starten met de bouw van een parkeergarage?

Het beste is om de realisatie zo te plannen dat we afbouwfase in de periode maart - september / oktober valt. In deze fase vinden namelijk veel weersafhankelijke bewerkingen plaats zoals het belijnen, schilderwerk en het verlijmen van varkensruggen. Dit zijn werkzaamheden die zowel bij vorst als regen geen doorgang kunnen vinden.

parkeergarage-bouwen-met-vorst