EZ Park + VDL + HERE

Parkeergarage van de toekomst

Parkeergarages veranderen langzaam in mobiliteitshubs. EZ Park, VDL Groep en HERE hebben daarom gezamenlijk een toekomstvisie ontwikkeld. De toekomst van parkeren bestaat uit bovengrondse, modulaire, uitbreidbare en geautomatiseerde parkeergarages waarmee exploitanten flexibel, circulair en groen kunnen inspelen op de toekomst.

Mobiliteitshub

Contrasterend met hedendaagse auto-opslagplaatsen, combineert de ‘Parkeergarage van de Toekomst’ meerdere logistieke en mobiliteitsdiensten. Parkeren komt in deze hub samen met vele andere diensten zo wordt de parkeergarage onderdeel van een totale mobiliteitsoplossing. Dit veranderd niet alleen het gebruik maar ook het verdienmodel van de exploitant.

Innovatieve parkeersystemen

Voor vertrek kies en reserveer je in de app een parkeerplek afhankelijk van je parkeer- en laadbehoefte. Als je bestel app meldt dat er een pakketje voor je klaar ligt, herinner jij je dat je zelf ook nog iets wilt versturen. Vervolgens arriveer je optimaal begeleidt bij je gereserveerde parkeerplek. Of draag je je auto over aan de geautomatiseerde parkeermodule.

Opladen gebeurt deels met lokaal opgewekte en opgeslagen energie. Ondertussen verstuur jij eenvoudig je pakketje waarna je je bestelling ophaalt uit een pakketautomaat. Hierna ga je verder met regulier openbaar vervoer of met een elektrische eerder gereserveerde deelfiets, -scooter, -step of -auto.

Elektrische deelvoertuigen

Bij terugkomst staat je auto te wachten, eventueel vanuit de geautomatiseerde parkeermodule. Natuurlijk volledig opgeladen. Heb je ondertussen nog wat boodschappen besteld dan haal je deze direct op bij de geautomatiseerde pick-up point.

Geïnteresseerd?

Met een grote glimlach rijd je naar huis, wetende dat alle 'buitenshuise' zaken snel en gemakkelijk geregeld zijn. Veel van de genoemde diensten zijn reeds operationeel. Geïnteresseerd in onze visie op de toekomst van parkeren? Neem dan contact op met één van ons.