projecten

Plus Ultra, Wageningen

Plus Ultra is net als de eerder gerealiseerde garage op de campus van WUR voorzien van een mooie, groene uitstraling om de groene identiteit van de campus te behouden.

 • Klant
  Wageningen University & Research Campus
 • Capaciteit
  322 parkeerplekken voor auto's en 300 voor fietsen
 • Duur bouw
  6 maanden
 • Systeem
  C
Groene uitstraling

Groene uitstraling

Aan alle zijden van de parkeergarage zijn klimplanten toegevoegd aan de staalconstructie, deze zullen de parkeergarage dan ook de groene uitstraling leveren die bij de identiteit van de campus behoort. De klimop zal zich omhoog werken tegen de stalen draadmatten, hierdoor wordt tevens het verkeersgeluid gedempt, lucht gezuiverd en zuurstof geproduceerd! 

Hellingbaan parkeren

Hellingbaan parkeren

Door het relatief kleine bouwoppervlak is gekozen voor hellingbaan parkeren. Hierdoor wordt het aantal parkeerplaatsen gemaximaliseerd, doordat aan beide kanten parkeermogelijkheden aanwezig zijn. 

Parkeergarage voor personenauto's en fietsen

Parkeergarage voor personenauto's en fietsen

Door een toenemende vraag naar fietsparkeren, biedt parkeergarage Plus Ultra niet alleen plaats voor 322 auto's, maar ook aan fietsen. Tussen de parkeergarage en het Plus Ultra II gebouw hebben we een fietsenstalling gerealiseerd voor het stallen van 300 fietsen.

Laadpalen voor elektrische auto's

Laadpalen voor elektrische auto's

De parkeergarage Plus Ultra beschikt over 40 laadpalen, waarvan 20 op de begane grond en 20 op de eerste verdieping. Ieder van deze laadpalen beschikt over een dubbele stroomuitgang, waardoor er 80 elektrische auto's gebruik van kunnen maken! Vanuit de technische ruimte onder de hellingbaan naar de eerste verdieping, worden de laadpalen van stroom voorzien.

“Voor ieder parkeervraagstuk hebben we een antwoord op maat!”

 

2 afbeeldingen naast elkaar
2 afbeeldingen naast elkaar