projecten

Wageningen University & Research

De uitbreiding van de universiteitsactiviteiten en het belang om de groene identiteit van de campus te behouden was de aanleiding om het parkeren in het gebied te clusteren.

 • Klant
  Wageningen University & Research
 • Capaciteit
  422 parkeerplekken
 • Duur bouw
  5 maanden
 • Systeem
  B
EZ park zorgt voor innovatie

EZ park zorgt voor innovatie

Door op innovatieve wijze schuin parkeren te combineren met een dubbele hellingbaan is de footprint van een nieuwe parkeervoorzienging geminimaliseerd en het aantal parkeerplaatsen gemaximaliseerd tot 422 stuks. Het is een systeem type B garage met hellingbaan aan de buitenzijde en uitgevoerd met kanaalplaatvloeren met druklaag.

Synergie tussen ecologie en architectuur

Synergie tussen ecologie en architectuur

In de gevel vormt het onregelmatig dambord van inheemse begroeiing en houten lamellen een synergie tussen ecologie en architectuur. De onbehandelde Accoya houte lamellen zijn onderhoudsarm en voorzien het gebouw van een goede doorstroming van buitenlucht. De beplanting versterkt de biodiversiteit, dempt verkeersgeluid, bindt fijnstof en produceert zuurstof.

“Door met een vast team te werken wordt niet alleen effectief omgegaan met kennis, tijd en geld, maar is er tevens een duidelijk aanspreekpunt voor de klant. De communicatie verloopt snel en direct.”

 

2 afbeeldingen naast elkaar
2 afbeeldingen naast elkaar