Parkeergarage

Parkeergarage Eindhoven Airport P3

In opdracht van Eindhoven Airport realiseerden we een (maar liefst) derdehands parkeergarage op parkeerterrein P3. Een prachtig voorbeeld van circulaire bouw, doordat deze parkeergarage haar tweede leven diende als parkeergarage op Strijp-S in Eindhoven en daarvoor functioneerde als parkeergarage van een ziekenhuis in Nieuwegein.

Parkeergarage Eindhoven Airport P3
Circulaire parkeergarage op Eindhoven Airport
Parkeergarage Eindhoven Airport P3
De binnenzijde van de parkeergarage op Eindhoven Airport
Het trappenhuis van parkeergarage Eindhoven Airport
Parkeeroplossingen luchthaven Eindhoven Airport

Derdehands parkeergarage

Als antwoord op het dringende tekort aan parkeerplaatsen op het parkeerterrein P3 tijdens de piekmomenten van de luchthaven hebben we een volledig remontabele parkeergarage gerealiseerd die hier zijn derde leven vervuld! Een unicum in Nederland en prachtig voorbeeld van circulariteit. Dankzij de hoge modulariteit van onze parkeergarages zijn flexibiliteit, herbruikbaarheid en snelheid tijdens de bouw gewaarborgd waardoor we het probleem van de luchthaven zo snel mogelijk hebben kunnen oplossen én hebben kunnen voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de luchthaven. Een fantastisch resultaat en mooie samenwerking met alle betrokken partijen!

De garage heeft tevens een bekende buurman, namelijk Eindhoven Airport P4 welke ook door EZ Park is gerealiseerd!

Uitermate duurzaam

Circulariteit en duurzaamheid zijn belangrijke aspecten. De aanzienlijke standaardisatie, herhaling en gebruik van droge verbindingen resulteren in kleine bouwelementen die eenvoudig, snel en efficiënt te plaatsen en te demonteren zijn. Bovendien is het thermisch verzinkt staal nagenoeg onderhoudsvrij, waardoor de milieubelasting tijdens zowel de bouwfase als de beheersfase tot een minimum wordt beperkt. Het 100% circulair toepassen en herontwerpen leidt tot aanzienlijke CO2-besparingen. Voor de betonvloeren alleen al komt dit neer op ongeveer 1.200 (!) ton. Het toegepaste groen in de gevel zorgt juist voor een opname van CO2.

Het aanbrengen van de zinklaag resulteert in uitstekende eigenschappen die het materiaal uitermate geschikt maken voor (meermalige) remontage en het integreren van groene gevels. De aangebrachte zinklaag verlengt de levensduur, biedt uitstekende bescherming tegen corrosie, voorkomt slijtage en vereist vrijwel geen onderhoud.

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op met EZ Park of maak de quickscan met onze configurator en weet snel welk type parkeergarage het beste bij uw vraagstuk past. Ook kunnen we u na contact een indicatie geven van de kosten.