Terug naar overzicht 23 april 2015

Duurzaamheid en personaliseren van een parkeergarage

EZ Park blijft vernieuwen en experimenteren. Afgelopen week waren we met een klant in gesprek over duurzaamheid en de uitstraling van een parkeergarage. In dit artikel inspiratie over hoe het ook kan.

Voor veel bedrijven fungeert de parkeergarage als “ontvangsthal”. De entree waar medewerkers en bezoekers het bedrijf binnenkomen en ook weer verlaten. Waarom wordt het dan niet gezien als het 'visitekaartje'?

Een parkeergarage hoeft niet saai en grijs te zijn. Personaliseren kan al op een hele eenvoudige wijze worden toegepast. Voor VanderLande in Veghel hebben we de herkenbare huisstijl kleur oranje onderdeel gemaakt van de constructie. Bekijk project.

parkeergarage-vanderlande-huisstijl-toegepast  parkeergarage-vanderlande-huisstijl-toegepast-detail 
Duurzaamheid
Ook parkeergarages kunnen een toonbeeld van duurzaamheid worden. Bijvoorbeeld door elektrische wegwijzers die autobestuurders zonder omwegen naar een vrije plek leiden of door led verlichting te plaatsen. Maar er kunnen ook nieuwe functies worden toegekend aan een parkeergarage, zoals een kweektuin of een verticale groene wand die geluidsabsorberend is.

parkeergarage-duurzaam
Een bijzondere begroeide parkeergarage op de high-tech campus van Eindhoven
Bron: http://www.hpdetijd.nl/2013-02-14/eindhoven-stad-met-smoel/

Roof Garden Arnhem
In Arnhem is op de zevende verdieping van een parkeergarage het dak ingericht als ontmoetingsplek met een uniek uitzicht over de stad. Bar, hottub, kachels, toiletten, moestuinen met kruiden, zonnepanelen - om zelfvoorzienend te zijn -, fruitbomen voor de stadslandbouw en overkappingen om veilig te kunnen schuilen, met een kippenren. De initiatiefnemers willen met de Roof Garden een hotspot bieden voor de jonge en creatieve ondernemers, een podium waar de beste lokale initiatieven samenkomen.

parkeergarage-met-daktuin