Modulaire parkeergarage

Een demontabele parkeergarage bestaat uit verschillende standaard elementen die op de bouwplaats worden geassembleerd. Ons modulaire bouwsysteem zorgt voor een snelle, gemakkelijke en duurzame bouwmethodiek. Onze modulaire parkeergarages kunnen worden gedemonteerd en elders worden opgebouwd in dezelfde of een andere vorm.

De modulaire bouw in standaard elementen heeft als voordeel dat uitbreidingen en wijzigingen gemakkelijk doorgevoerd kunnen worden. Ook fasering is goed mogelijk, zowel in de hoogte als de lengte. Het toepassen van standaard elementen in onze bouwsystematiek biedt de mogelijkheid de parkeergarages voor een korte of een lange periode te gebruiken. Onze gedegen voorbereiding zorgt voor een zeer snelle doorlooptijd in vergelijking met een traditionele bouw.

Verbindingen tussen componenten

Het EZ Park systeem bestaat uit een staalconstructie gecombineerd met prefab beton TT vloeren. De verbindingen tussen modulaire bouwdelen bestaan uit droge punt- en lijnverbindingen. Een snelle realisatie is hierdoor mogelijk.

Het grootste bouwtechnische verschil tussen een demontabele en een permanente parkeergarage is de verbinding tussen de verschillende elementen. Bij een demontabele parkeergarage worden de TT vloerplaten gekoppeld met een boutverbinding en koppelplaten. De naden worden nadien afgekit i.v.m. de gewenste vloerstofdichting en de esthetiek.
Bij een permanente parkeergarage worden de vloernaden bij de TT liggers voorzien van een boutverbinding en gemortelde langsnaden voor de schijfwerking in de vloeren. De naden worden eveneens afgekit voor vloeistofdichting en de esthetiek. Deze methode is financieel gunstiger maar ongeschikt voor demontage.