Blijf op de hoogte

Demontabele parkeergarage Strijp-S in Eindhoven krijgt 3de leven!

Bij EZ Park hechten we grote waarde aan circulariteit en duurzaamheid. We ontwikkelen ons niet alleen als specialist in bovengrondse parkeergarages, maar ook als een duurzame en maatschappelijk verantwoorde organisatie. Hiertoe hanteren wij een beleidsvisie en gaan we verantwoord om met zowel mensen, milieu, energie als grondstoffen!

Demontage van parkeergarage

Modulair en demontabel bouwen

Parkeergarages van EZ Park zijn demontabel en modulair opgebouwd. Het hergebruik en/of recycling van een garage in zijn geheel of in gedeelte is mogelijk. Ook is de uit- of inbreiding gemakkelijk te realiseren. Parkeergarages van EZ Park kunnen duurzaam en met een snelle doorlooptijd worden gebouwd, maar ook weer gedemonteerd en elders opgebouwd worden. Dit zorgt dat we flexibel zijn en wijzigingen in situaties snel door kunnen voeren, wat bij parkeervoorzieningen noodzakelijk zou moeten zijn. Hiermee stimuleren en steunen wij onze visie op duurzaamheid en de circulaire economie zo veel mogelijk als kan! Een goed voorbeeld hiervan is de demontabele parkeergarage Strijp-S.

Circulair hergebruik

Destijds hebben we een parkeergarage, oorspronkelijk afkomstig uit Utrecht, opgekocht. De garage hebben wij vervolgens volledig gedemonteerd en opnieuw elders opgebouwd. Deze garage hebben we een 2de leven gegeven op het oude Philips terrein bekend als Strijp-S in Eindhoven, waar het enige tijd heeft gediend als tijdelijke parkeervoorziening. Maar ook ditmaal komt een nieuwe bestemming voor de garage. De parkeergarage is wederom volledig gedemonteerd om elders in Nederland opgebouwd te worden en wordt voorzien van een derde leven! Een mooi circulair oogpunt. De parkeergarage, voormalig gelegen naast het klokgebouw, zal plaats maken voor een nieuw gebouw ten behoeve van wonen, werken en kantoren. Op deze manier stimuleren wij de circulaire economie door te laten zien wat de mogelijkheden zijn en voeren wij onze visie tot flexibele parkeergarages verder door! 

Materialen parkeergarage

Tijdelijke parkeergarage

De voormalig vierlaagse parkeergarage op het Strijp-S terrein was bedoeld als tijdelijke oplossing. Het beschikte over 450 parkeerplaatsen en was in een duur van 3 maanden opgebouwd. Zoals inmiddels eerder is verteld, diende deze parkeergarage haar tweede leven in Eindhoven, waar het voorheen functioneerde als parkeergarage van een ziekenhuis. Door deze parkeergarage daar destijds te plaatsen bleef de in ontwikkeling zijnde stadswijk flexibel in haar indeling, terwijl er gelijktijdig voldoende parkeergelegenheid werd geboden, met eventuele mogelijkheden voor zowel in- als uitbreiding. Een duurzaam en financieel aantrekkelijke oplossing, kenmerkend voor de demontabele parkeergarages van EZ Park.

Meer weten of interesse?

De parkeergarage is door ons gedemonteerd, maar we weten nog niet waar onze opdrachtgever hem graag herplaatst ziet worden. Wil jij meer weten of heb jij interesse in deze demontabele parkeergarage of een andere parkeeroplossing van EZ Park? Neem dan gerust contact met ons op.