projecten

St. Antonius Abt, Eindhoven

In samenwerking met Multihome Veghel hebben we de modulaire units geplaatst voor de tijdelijke huisvestiging van Basisschool St. Antonius Abt uit Acht (Eindhoven).

 • Opdrachtgever
  Gemeente Eindhoven
 • Oppervlak
  1500 m2
 • Status
  In gebruik
 • Functie
  Tijdelijk schoolgebouw
Tijdelijke oplossing

Tijdelijke oplossing

Na een verwoestende brandschade ontstond bij de Gemeente Eindhoven en het schoolbestuur een dringende behoefte aan een tijdelijke oplossing. Na onze eerdere samenwerking met Multihome op een soortgelijk project voor het IND in Ter Apel hebben we gezamenlijk in een zeer kort tijdsbestek een multifunctionele en volledig modulaire oplossing ontworpen en ontwikkeld om te fungeren als tijdelijk schoolgebouw.

Modulaire bouw

Modulaire bouw

Het tijdelijke schoolgebouw is onderverdeeld in 6 aaneengesloten blokken die zijn opgebouwd met 92 modulaire units. Hiermee hebben we in no-time een schoolruimte van ruim 1500 m2 gerealiseerd! De 6 blokken kunnen onafhankelijk van elkaar functioneren en zijn voorzien van alle benodigde voorzieningen: leslokalen, kantoorruimtes, patchruimtes, sanitaire voorzieningen, etc.

Multifunctioneel inzetbaar

Multifunctioneel inzetbaar

Modulaire bouw maakt naadloze afstemming op ieder beschikbaar terrein mogelijk en biedt oneindig veel mogelijkheden in ruimtelijke functionele indelingen. Na het tijdelijke gebruik als schoolgebouw kan de gebouweigenaar het weer in een handomdraai inzetten voor nieuwe functies. De units kunnen zelfs bij gebrek aan ruimte boven op andere gebouwen worden geplaatst omdat het een licht gewicht constructie is.

“Alle blokken en de units afzonderlijk kunnen uiteraard worden voorzien van extra toepassingen om duurzaamheid te optimaliseren: zonnepanelen, zonneboilers, warmtepomp...”

Ontwerpschets: Vissers & Roelands architecten

2 kleine afbeeldingen
2 kleine afbeeldingen