Modulaire units

St. Antonius Abt, Eindhoven

In samenwerking met Multihome Veghel hebben we de modulaire units geplaatst voor de tijdelijke huisvestiging van Basisschool St. Antonius Abt uit Acht (Eindhoven). Na een verwoestende brandschade ontstond bij de Gemeente Eindhoven en het schoolbestuur een dringende behoefte aan een tijdelijke oplossing.

Modulaire units
Modulaire bouw voor tijdelijke huisvestiging
Tijdelijk schoolgebouw van modulaire units
Sanitair van modulaire units voor tijdelijke huisvestiging
Modulaire units als tijdelijke huisvestiging voor een school in Eindhoven

Modulaire bouw

Na onze eerdere samenwerking met Multihome op een soortgelijk project voor het IND in Ter Apel hebben we gezamenlijk in een zeer kort tijdsbestek een multifunctionele en volledig modulaire oplossing ontworpen en ontwikkeld om te fungeren als tijdelijk schoolgebouw.

Het tijdelijke schoolgebouw is onderverdeeld in 6 aaneengesloten blokken die zijn opgebouwd met 92 modulaire units. Hiermee hebben we in no-time een schoolruimte van ruim 1500 m2 gerealiseerd! De 6 blokken kunnen onafhankelijk van elkaar functioneren en zijn voorzien van alle benodigde voorzieningen: leslokalen, kantoorruimtes, patchruimtes, sanitaire voorzieningen en meer.

Multifunctioneel inzetbaar

Modulaire bouw maakt naadloze afstemming op ieder beschikbaar terrein mogelijk en biedt oneindig veel mogelijkheden in ruimtelijke functionele indelingen. Na het tijdelijke gebruik als schoolgebouw kan de gebouweigenaar het weer in een handomdraai inzetten voor nieuwe functies. De units kunnen zelfs bij gebrek aan ruimte boven op andere gebouwen worden geplaatst omdat het een licht gewicht constructie is. Alle blokken en de units afzonderlijk kunnen uiteraard worden voorzien van extra toepassingen om duurzaamheid te optimaliseren, bijvoorbeeld met zonnepanelen, zonneboilers en warmtepomp.

Ontwerp voor modulaire units
Ontwerp voor modulaire units

Ontwerpschets: Vissers & Roelands architecten

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op met EZ Park voor meer informatie over de inzetbaarheid van modulaire units en de mogelijkheden voor eventuele tijdelijke huisvestiging. Of natuurlijk wanneer je op zoek bent naar een oplossing voor een parkeervraagstuk.