Blijf op de hoogte

EZ Park bouwt bovengrondse, demontabele parkeergarages

EZ Park bouwt, demonteert en herplaatst sinds 2010 bovengrondse parkeergarages. Wij lossen elk parkeervraagstuk flexibel en praktisch op met behulp van innovatieve modulaire parkeergarages: voor tijdelijk óf permanent gebruik. We geven daarbij vakkundig advies, werken met korte lijnen en hanteren een kostenefficiënte werkwijze. Zo realiseren we altijd duurzame parkeeroplossingen voor een financieel aantrekkelijke prijs.

Modulaire parkeergarage

Modulair, duurzaam en toekomstbestendig

De volledige parkeergarages van EZ Park bestaan uit hetzelfde gebouwsysteem. Elk element is ontworpen als een afzonderlijk deel en kan worden samengevoegd, vervangen of verwijderd. Dit maakt het concept toekomstbestendig. Iedere parkeergarage is modulair, flexibel, demontabel en duurzaam. Uit- en inbreiding is eenvoudig te realiseren.

Met een bovengrondse parkeergarage wordt dus ruimte gecreëerd die dankzij het modulaire aanbod ook nog eens uitbreidbaar is. Zo wordt niet enkel de waarde van de grond, maar ook de aantrekkingskracht van de locatie verhoogd. De vormgeving van een bovengrondse parkeergarage is daarbij vrij naar eigen wensen en budget te bepalen. Er zijn variaties op vormen, kleuren en materialen, maar ook het toepassen van groene gevels, het integreren van zonnepanelen en het toepassen van architectonische verlichting behoort allemaal tot de mogelijkheden. Voor alle configuraties van EZ Park blijft hetzelfde gelden: modulair, demontabel en herbruikbaar.

Frank Egelmeers is niet verbaasd over het feit dat steeds meer wordt gekozen voor bovengrondse i.p.v. ondergrondse parkeergarages. “Ten eerste heb je te maken met een flink prijsverschil. Ten tweede maakt het feit dat je bovengrondse garage demontabel is dat je een bepaalde flexibiliteit hebt bij de ontwikkeling van je perceel. Ons systeem maakt het uit- of inbreiden van een garage eenvoudig te realiseren. Bij een ondergrondse garage daarentegen, kun je voor minstens 25 jaar op die locatie niet iets anders realiseren.” Wat Frank merkt is dat ‘demontabel zijn’ een belangrijk criterium is.

demontabele parkeergarage

Werken in vast bouwteam

EZ Park realiseert alle garages in een vast bouwteam. Door te werken in een bouwteam met een vaste kern, wordt effectief omgegaan met kennis, tijd en geld. Bovendien is er één duidelijk aanspreekpunt voor de klant. De communicatie verloopt snel, direct en er kan eenvoudig geschakeld worden. Zo wordt in korte tijd een financieel aantrekkelijk, duurzame parkeeroplossing naar wens gerealiseerd.

“Werken in een vast bouwteam houdt in dat we al onze garages realiseren met dezelfde onderaannemers. Zowel voor de staalconstructie, als voor het beton, verlichting en bestrating en alle onderdelen die erbij komen kijken. Ook de architect is altijd hetzelfde. In die aanpak onderscheiden we ons van concurrenten, die een opdracht aannemen en vervolgens partijen gaan zoeken die het zo goedkoop mogelijk gaan doen.” voegt Frank toe. Nog een voordeel van dat bouwteamverband is volgens Frank dat je in staat bent continu te innoveren. “Bovendien kun je innovaties direct toepassen in een project en opnemen in je aanpak. Zo’n innovatie kan een techniek zijn, maar bijvoorbeeld ook een planning of proces.”

groene parkeergarage

Groene parkeergarage

Enige tijd geleden is de parkeergarage Plus Ultra, gelegen op de Wageningen University & Research campus, opgeleverd. Plus Ultra is, na P1 Radix, alweer de tweede garage die we op het campus terrein hebben gerealiseerd en biedt plek aan 322 auto's. Door een toenemende vraag naar fietsparkeren zijn er ook 300 parkeerplekken gerealiseerd voor fietsen. Om de groene en duurzame identiteit van de campus te behouden, is wederom gekozen voor een mooie, groene uitstraling. Bovendien zijn 40 laadpalen in de parkeergarage geplaatst met dubbele stroomuitgang. Hierdoor is de parkeergarage beschikbaar voor 80 elektrische auto's.

Harm Schraven, Technisch Adviseur Projecten, vertelt. “Er is meer aandacht voor de fietsenstallingen in en bij onze garages. Denk daarbij ook aan andere voorzieningen, zoals snelladers voor elektrische fietsen en speedpedelecs. De verhoudingen zijn aan het verschuiven.” Ook geeft Harm onder andere aan meer aandacht te willen zien voor het vergroenen van de gevel.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor uw parkeervraagstuk, neem dan gerust contact met ons op en laat het ons weten!